שמן קוקוס מתכונים
שמן קוקוס מתכונים
במזרח שמן קוקוס מאז ומתמיד הינו מקור לבריאות ואריכות ימים. השמן מכיל כמות גדולה של חומצה לאורית אשר קיימת בריכוז כזה רק בחלב אם.
ניתן להסיק מזה שלשמן קוקוס סגולות ייחודיות לבריאות האדם.
שמן קוקוס במטבח עשוי להחליף כל שמן מזוכך שאנו מביאים הביתה. בטמפרטורת טיגון של כ- C°180 ישנם הוכחות מחקריות שהרבה פחות שמן נספג במאכל. כלומר כל שמן עם נקודת השריפה(נקודת עישון) נמוכה יספג הרבה יותר למזוננו. זו אחת הסיבות מדוע, למשל, שמן זית כתית מעולה אינו מתאים לטיגון ממושך כי נקודת העישון שלו בסביבות C°160 כך שהוא מתחמצן ומתפרק. לעומת זאת שמן קוקוס מגיע לטמפרטורות גבוהות יותר ויכול לשמור על ערכיו התזונתיים גם בטיגון,נקודת העישון שלו כ- C°178, אחת הנקודות העישון הגבוהות בין שמנים הלא מזוככים.
אחת התכונות הבולטות של שמן קוקוס בבישול אשר אינו משנה את צבעו של המאכל.
למרות שבארצות המזרח ניתן לראות עקבות של שמן קוקוס בכל המנות, אצלנו עיקר המתכונים עימו הם קינוחים וירקות מוקפצים. דיאטה כשהמרכיב העיקרי שלה שמן קוקוס וירקות מסייעת להפחתה במשקל.
אורז פוטו:
מבשלים כוס אורז עם שני כוסות מים ומצננים כעשר דקות בתום הבישול.
מוסיפים שמן קוקוס עד שהאורז הופך לדביק וניתן להכין ממנו גלילים.
את הגלילים מלפפים בפירורי קוקוס ומזליפים מעליהם דבש או סילן.
יש לפרוס לפרוסות ולהגיש.
תפוח אדמה בקוקוס:
½ כוס חלב רגיל או חלב קוקוס מערבבים עם 3 כפות שמן קוקוס וכפית קארי ומשאירים לשעה להספג לטעמים.
5-6 תפוחי אדמה חתוכות לקוביות מפלפלים וממליחים
1-2 בצלים חתוכים לפרוסות
מחממים תנור ל- C°180
בתבנית משומנת פורסים שכבה של טבעות בצל ושכבה של תפו"א וכך מספר שכבות ומעל זה זולגים תערובת עם קארי. מחסים עם נייר אלומינים ולתנור לכ-45 דקות.
לפני ההגשה יש לפזר פירורי קוקוס ובתאבון!