ספורט טיפולי - פעילות גופנית
בחקירות ערש התרבות האנושית באפריקה ובמזרח הקרוב והרחוק, נמצאו עדויות כתובות ומצוירות, שהעידו על תחילת פיתוח תרגילי ריפוי שונים שעפי"ר כוונו להקלת כאבים.
כנראה תחילת ההתיחסות אל הפעילות הגופנית כאמצעי מרפא מצויה בסין העתיקה כ-2500 שנה לפני הספירה הנוצרית. הסינים האמינו שהמחלות נובעות מחוסר פעילות גופנית, ולפיכך פיתחו סידרת תירגולים קלים שנקראו קונג-פו. על האדם לבצע תרגילים אלה בכדי להאריך חייו. התרגילים היו שילוב של תרגילי מתיחה ותרגילי נשימה. מרבית התרגילים בוצעו בישיבה או בכריעת ברך.
תנופה נוספת לפעילות גופנית כאמצעי טיפולי ניתנה בהודו, בה פותחה שיטת יוגה. זוהי שיטה של תרגילים פיזיים ורוחניים שמטרתם להביא את הגוף, החושים והמח לבקרה טובה יותר.
במאות הראשונות לאחר הספירה ניכרת התעוררות בנושא זה גם ביוון. היו רופאים שפיתחו שיטות של תרגילים שהתבססו על הגאומטריה במטרה להביא לחיזוק איזורים מנוונים בגוף. הדעה הרווחת הייתה, שגפיים לא מופעלות - מתנוונות עם הזמן. הומלצה פעילות גופנית כאמצעי מניעה להשמנה והמתעמלים הוזהרו בפני פעילות מוגזמת, לאחר תקופה ארוכה של חוסר פעילות.
בתקופת ימי הביניים ועד לימי הרנסנס דעכה תשומת הלב לנושא הפעילות הגופנית וזאת עקב מדיניות הכנסיה הנוצרית. רק במאה ה-16 הוחיה הנושא מחדש ומאז ועד היום נכתבו אלפי ספרים בנושאי הפעילות הגופנית המומלצים לשיקום חולים ולמניעת מחלות.
השפעת חוסר פעילות גופנית באדם עצומה, הדבר בא לידי ביטוי בכל מערכות הגוף. חוסר פעילות עלול להתבטא בעצמות על ידי הפרעה במאזן הסידן בגוף, כאשר הוא ניטל מהעצמות ויוצא אל הדם ומשם מסולק מן הגוף באמצעות שתן. שקיעת הסידן בדרכי השתן, תוביל להיווצרות אבני כליה מצד אחד החלשות העצם - אוסטאופורוזיס, מאידך.
קורסי מדריכי פילאטיס מזרן הם דרך יעילה לחזק את הגוף, הנפש והנשמה שלך. לא רק שתלמדו את היסודות של תרגילי פילאטיס וטכניקות, אלא גם תקבלו הבנה טובה יותר של האנטומיה שלכם. עם הדרכה ותוכנית אימונים נכונים, אתה יכול לבנות כוח, לשפר את הגמישות, לשפר את היציבה ולהגביר את שיווי המשקל. בנוסף ליתרונות הכוח הפיזי והגמישות, שיעורי פילאטיס יכולים גם לעזור לשפר את הבהירות המנטלית ולהפחית מתח. שמירה על פעילות גופנית חיונית לשמירה על בריאות גופנית ונפשית טובה. לאורח חיים בישיבה זה יכול להיות השפעה מזיקה על הבריאות הפיזית והנפשית שלנו, מה שמוביל לירידה במצב הרוח, נסיגה ובסופו של דבר דיכאון. למרבה המזל, עליית אימוני הפילאטיס מספקת לנו דרך להילחם בהשפעות השליליות הללו תוך כדי יכולת להשלים משימות חשובות באינטרנט. על ידי הקדשת זמן לשילוב פילאטיס בשגרת היומיום שלנו, נוכל להבטיח שנהיה פעילים ובריאים תוך כדי קצירת הפירות של ההתקדמות הטכנולוגית.
לאחר שכיבה קצרה של כארבעה שבועות מופיע דילדול משמעותי של השרירים הבריאים., לכן חשיבות רבה בהפעלת השרירים הבריאים מימים הראשונים.
חוסר פעילות גורם לעימדון של הדם בורידים השונים והיווצרות קרישי דם. אותם קרישי הדם עלולים להינתק ממקומם והיסחף עם זרם הדם ולהתקע באיברים שונים כגון ריאות ומוח. הפעלה מוקדמת של מטופלים לאחר התערבות רפואית עשויה להפחית הופעת סיבוך זה.
הפחתה בפעולות השרירים ושכיבה ממושכת גורמת לשינוי במאזן ובפיזור הנוזלים בגוף. ניתן לראות ירידה של נפח הדם, כבר במהלך שבוע הראשון של חוסר פעילות.
בחוסר פעילות ישנה פגיעה במערכת הנשימה באיוורור לא יעיל של הריאות. הריאות נסתמות על ידי פקקי ריר וגוברת הנטייה לזיהומים - דלקת ריאות.
נמצא אשר חוסר פעילות גופנית עלול לגרום לירידה במצב הרוח, הסתגרות ובסופו של דבר לדיכאון, לכן בימינו כאשר את רוב השעות הערות שלנו מועברות מול המחשב לפעילות הגופנית השפעת מכרעת על בריאותינו ואיכות חיינו.